top of page
IMG_3799.JPG

Workshop outdoor cooking 

wild en jacht 

Tijdens de workshop outdoor cooking met wild en jacht gaan deelnemers de culinaire wereld verkennen en tegelijkertijd kennis maken met de tradities en technieken van wild en jacht. Deze workshop combineert de vreugde van het koken in de buitenlucht met het gebruik van wild, benut vanuit lokale  jacht. 

  • Ethiek en duurzaamheid van jacht 
  • Bereiden van het vlees
  • Kooktechnieken
  • Creativiteit in gerechten

Kennismaking met wild en jacht

Deelnemers gaan leren over wild en jacht. Ze zullen inzicht krijgen in de ethiek en duurzaamheid van de jacht, inclusief de regels en voorschriften die van toepassing zijn. Ook gaan ze meer te weten komen over de verschillende soorten wild en de seizoensgebondenheid ervan, waardoor ze een dieper begrip krijgen van het belang van het respecteren van het ecosysteem.

Outdoor kooktechnieken

Een essentieel onderdeel van de workshop is het leren van outdoor kooktechnieken. Deelnemers leren hoe ze een open vuur kunnen aansteken, gebruik kunnen maken van een tundragrill of een dutch oven kunnen gebruiken om wildgerechten te bereiden. Ze zullen worden begeleid bij het beheersen van temperatuurcontrole, het kiezen van de juiste houtsoorten en het gebruik van kruiden en specerijen om de smaak van het wild vlees te verbeteren. Deze praktische vaardigheden stellen deelnemers in staat om in de buitenlucht authentieke en heerlijke gerechten te bereiden.

Bereiding van wild

De workshop richt zich op het leren bereiden van wild vlees. Deelnemers zullen ontdekken hoe ze wild op de juiste manier kunnen schoonmaken, snijden en marineren. Ze leren ook over verschillende kooktechnieken, zoals grillen, roken, braden en stoven, die specifiek geschikt zijn voor wildvlees. Dit stelt deelnemers in staat om de unieke smaken en texturen van wild vlees te waarderen en te ontdekken hoe ze deze kunnen verwerken in heerlijke gerechten.

Creativiteit in gerechten

De workshop moedigt deelnemers aan om creatief te zijn met hun gerechten. Ze worden aangemoedigd om te experimenteren met smaakcombinaties, het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten en het ontwikkelen van hun eigen culinaire stijl. Door middel van samenwerking en uitwisseling van ideeën kunnen deelnemers nieuwe smaken ontdekken en hun kookvaardigheden verder ontwikkelen.

Review

IMG_3799.JPG

J

" Door de workshop outdoor cooking met wild heb ik de gelegenheid gehad om wildvlees te ontdekken, kookvaardigheden te ontwikkelen en een dieper begrip van de natuur en jacht gekregen. Het is een avontuurlijke en smaakvolle ervaring."
bottom of page